Politika Európskej únie v oblasti vzdelávania dospelých - Uhrová, Jarmila
Spoločenské zmeny a koncepcia celoživotného vzdelávania. Ciele prehodnocovania systémov vzdelávania. Európsky model celoživotného vzdelávania. Zameranie programu Sokrates. Politické zameranie programu vzdelávania dospelých - Grundtvig. Relevantné politiky EÚ. Hlavné témy vzdelávania dospelých v Európe.