Východiská armádnej reformy - Pinter, Gejza
Medzinárodná prestíž každého štátu je posudzovaná podľa toho, ako sa podieľa na stabilite a bezpečnosti v nadregionálnom priestore. Reforma Armády SR. Proporcionálne porovnanie bežných výdavkov rozpočtu MO SR podľa ekonomického členenia v rokoch 1999-2000. Znižovanie počtu príslušníkov ASR a redislokácia útvarov.