Mzdový rast sa menovej únii stáva trvalou súčasťou inflácie - Mareček, Ján
Problematika harmonizácie pracovných nákladov v krajinách Európskej únie. Pretrvávanie rôznych foriem indexácie a valorizácie miezd, ktoré okresávajú možnosti centrálnej banky kontrolovať inflačný vývoj. Kontrolovanie mzdového vývoja jednotlivých regiónoch eurozóny. Riziko plynúce zo strany miezd. Vývoj priemernej hodinovej mzdy v krajinách EÚ.