Porovnávacia štúdia riadenia ľudských zdrojov - Hanová, Daniela
Cieľom Porovnávacej štúdie riadenia ľudských zdrojov bolo zmapovať, do akej miery sa firmám darí efektívne riadiť ľudský kapitál. Niekoľké príklady ukazovateľov poukazujú na rozdiely medzi firmami pôsobiacimi v Európskej únii zahraničnými firmami na Slovensku a čisto slovenskými firmami. Priemerný vek zamestnancov a dĺžka zamestnania. Pohyb pracovnej sily. Priority firiem v podnikovej a personálnej oblasti. Činnosti personálneho oddelenia. Outsourcing v personalistike. Informačné systémy v personalistike. Školenia a vzdelávanie pracovníkov.