Poválečná evropská integrace jako revoluce starých struktur - Šmejkal, Václav
Historická rekonštrukcia povojnovej európskej politiky. Hospodárska kríza v 30. rokov. Povojnové keynesiánske úsilie. Politické reality povojnovej Európy. Medzi-spojenecká politika a vplyv USA. Revolučné obdobie starých predstáv. Kreatívny oportunizmus.