Reformy v základnom a strednom školstve sú reálne od januára 2002 - Reiselová, Eva
Národný program výchovy a vzdelávania postúpilo Ministerstvo školstva SR na verejnú diskusiu. Východiská Národného programu. Niektoré zásadné zmeny, ktoré program prináša do výchovno-vzdelávacieho procesu. Základné a stredné školy. Nezodpovedaná otázka je aj definovanie výchovno-vzdelávacieho procesu. Postava učiteľa ostáva aj v treťom tisícročí najdôležitejšou postavou školy. Základný zákon o výchove a vzdelávaní by mal byť účinný od septembra r. 2002.