Ministerstvo zdravotníctva presadzuje monopol Všeobecnej zdravotnej poisťovne - Velecký, Milan
Návrh ministra zdravotníctva o zrušení viacerých zdravotných poisťovní v povinnom zdravotnom poistení a existencii jedinej poisťovne - Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Ostatné zdravotné poisťovne by mali ponúkať služby len v oblasti dobrovoľného doplnkového poistenia. Zdôvodnenie príslušného návrhu (monopol údajne ušetrí). Ostatné poisťovne sa bránia likvidácii plurality, ktorá vraj nevyrieši problém financovania zdravotníctva.