Pomoc štátu za sucho prikrášlila vlaňajšiu bilanciu poľnohospodárov - Janků, Jana
Hospodárenie poľnohospodárskych podnikov v r. 2000 (strata okolo 700 mil. Sk). Podpora zo strany vlády pod dojmom správ o katastrofálnych dôsledkoch sucha. To umožnilo poľnohospodárom dosiahnuť vyššie výnosy a znížiť celkovú stratu. K zlepšeniu straty prispel aj nárast nákupných cien poľnohospodárskych produktov. Rozdiely v hospodárení jednotlivých podnikov. Zníženie záväzkov a pohľadávok poľnohospodárov.