Sociálna solidarita a zdravotníctvo - Stanek, Vojtech
Predmet skúmania ekonómie zdravotníctva. Implementácia ekonómie zdravotníctva do praxe riadenia zdravotníctva. Všeobecné zásady uplatňovania ekonomík v praxi zdravotníctva v krajinách s trhovou ekonomikou. Vzťah výkonnosti ekonomiky a výdavkov na zdravotnú starostlivosť. Výdavky na zdravotníctvo vo vybraných krajinách. Výdavky na zdravotníctvo v percentách z HDP v SR. Chápanie solidarity v našom zdravotnom poistení.