Spoločné a diferenciačné znaky obchodnoprávnych a pracovných zmlúv - Barancová, Helena
Vznik súbehu pracovnoprávnych zmluvných typov s obchodnoprávnymi zmluvnými typmi v prípade členov štatutárnych orgánov a iných orgánov najmä obchodných spoločností. Subjekty zmlúv a vymedzenie účelu zmlúv. Druhové vymedzenie pracovného záväzku. Forma zmluvy. Doba trvania zmlúv. Práva a povinnosti vyplývajúce z obchodnoprávnych zmluvných typov. Zodpovednostný systém. Výpoveď pracovnej zmluvy.