Finančná podpora dopravy v legislatíve Európskej únie - Kurinec, Ján
Problematika poskytovania štátnej podpory dopravným podnikom v členských štátoch Európskej únie. Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady 1107/70, týkajúce sa poskytovania pomoci na koordináciu železničnej , cestnej a vnútrozemskej vodnej dopravy. Stručná charakteristika najdôležitejších článkov navrhovaného nariadenia. Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady o opatreniach členských štátov, týkajúcich sa požiadaviek na verejné služby a na zadávanie objednávok na verejné služby v železničnej, cestnej a vnútrozemskej vodnej osobnej doprave. Nevyhnutosť aktualizovať legislatívu spoločenstva.