Doplnkové dôchodkové poisťovne smerujú k štandardným penzijným fondom - Suďa, Pavol
Zákon č. 123/1996 Z.z. o doplnkových dôchodkových poisťovniach (DDP) nepozná inštitút externých správcovských spoločností. Novela zákona z r. 2000 napriek realite tento pojem neupravila. Niektoré DDP však služby externej správy využívajú. Funkcie externého správcu. Zmena podstaty DDP a príprava licencovania správcov.