Vláda sa rozhodla otestovať spoločné obstarávanie - Apolen, Peter
Hlavné ciele koncepcie spoločného obstarávania viacerých obstarávateľov v štátnej správe. Úspory dosiahnuté spoločným obstarávaním viacerých obstarávateľov (napr. veľkosť nákupu). Znížili by sa aj transakčné poplatky. Špecializácia obstarávateľov. Modely spoločného obstarávania vo svete - najviac sa využívajú rámcové zmluvy. Príprava metódy spoločného obstarávania, ktorá sa bude využívať na Slovensku.