Hľadanie rodiny pre každé dieťa - Reiselová, Eva
Náhradná starostlivosť o deti - zákon č. 66/1983 Zb. o rodine a zákon č. 265/1998 Z.z. o pestúnskej starostlivosti. Význam práce s rodičmi a návrat dieťaťa do pôvodnej rodiny, ak je to možné. Trendom je snažiť sa umiestniť deti z detských domovov do náhradných rodín. Príprava novej legislatívy, ktorá by v prvom rade hájila záujmy detí. Rozmiestnenie detí v detských domovoch.