Sucho v tlamách asijských tygrů - Stuchlík, Jan
Strach ázijských politikov z nestability dodáviek ropy zo Stredného východu. Závislosť krajín východnej a juhovýchodnej Ázie na rope z Perzského zálivu. Ropovody a plynovody pre Čínu a Japonsko. Závislosť na rope zo Stredného východu.