"Evropská ústava" po přijetí Charty základních práv - Christian, Harald Scheu
Politický rámec pre prijatie Charty základných práv. Právne dimenzie Charty. Štandard ľudských práv v rámci EÚ pred prijatím Charty. Prínos Charty z hľadiska európskeho štandardu ľudských práv. Prínos Charty z hľadiska európskej ústavy. Perspektívy ústavného procesu.