Externé faktory rizika a ich vplyv na podnikanie - Kolláriková, Mariana
Pojmy riziko a neistota. Neistota, riziko a ich vzájomný vzťah. Riziko a neistota v alternatívnych ekonomických systémoch. Analýza rizika podnikateľskej činnosti v trhovom hospodárstve. Druhy rizika. Podnik a jeho okolie. Porterov model piatich síl.