Supranacionálna sektorová integrácia v európskom kontexte - Gustafíková, Yvona
Systém sektorovej ekonomickej integrácie sa člení podľa predmetu spolupráce. Zmluva o založení Európskeho spoločenstva pre uhlie a oceľ. Zmluva o založení Európskeho spoločenstva pre atómovú energiu. Zmluva o založení Európskeho hospodárskeho spoločenstva. Zmluva o založení Európskej únie z Maastrichtu z roku 1992. Zmluva o založení Európskej únie z Amsterdamu z roku 1997.