Poisťovníctvo v podmienkach Európskej únie a Slovenskej republiky - Nováčková, Daniela
Zmluva o založení Európskeho spoločenstva vymedzuje podmienky pre vytvorenie spoločného trhu v oblasti poisťovníctva. Univerzálne podmienky založenia poisťovacej spoločnosti. Právny základ pre koordináciu činností poistných spoločností na trhu. Poisťovníctvo v podmienkach Slovenskej republiky. Dozor nad poisťovníctvom.