Spoločná poľnohospodárska politika Európskej únie a Slovensko - Gavaľová, Viera
Postavenie slovenského poľnohospodárstva v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP) EÚ. SPP je komplex zásad a mechanizmov fungovania spoločného poľnohospodárskeho trhu, ktorý vyjadruje prerastanie štátneho intervencionizmu v nadštátny. Ochrana spoločného poľnohospodárskeho trhu EÚ a podporné a protekcionistické nástroje SPP. Stratégia pristúpenia asociovaných krajín do vnútorného trhu únie.