Harmonizácia práva EÚ v oblasti účtovníctva - Šuranová, Zuzana
Právo a povinnosť harmonizácie predpisov o účtovníctve vyplýva zo Zmluvy o založení Európskeho hospodárskeho spoločenstva z 25.3. 1967 - tzv. Rímskej zmluvy. Charakteristika základných direktív tzv. Kódexu účtovného práva EÚ.