Cestovný ruch je aj o nápadoch a tvorivosti - Janků, Jana
Slovensko má takmer všetky predpoklady na rozvoj turizmu, ale nevie pritiahnuť dostatok hostí - príčiny. Význam marketingu v cestovnom ruchu. Slabá ponuka turistických služieb. Aj z obyčajných vecí sa dajú urobiť atrakcie. Slabá aktivita slovenských turistických informačných kancelárií (TIK). Potreba aktívnej ponuky hotových produktov cestovného ruchu.