Národné priemyselné systémy, inštitúcie a firemné stratégie: analýza faktorov zmien v podmienkach Európskej únie - Brzica, Daneš
Analýza súvislostí medzi firemnými stratégiami, inštitucionálnymi zmenami a rozdielmi v národných priemyselných systémoch so zameraním na Európsku úniu. Využitie teórie dominačného efektu a teórie gerilovej stratégie. Firemné stratégie v kontexte národných priemyselných systémov. Inštitucionálne zmeny. Tri modely systémových zmien v EÚ. Regionálna integrácia a firemné stratégie - EÚ ako rámec pre pôsobenie transnacionálnych korporácií.