Z predajne takmer rovno na tanier - Vojtková, Viera
Rastie dopyt po "predpripravených" jedlách, čiže polotovaroch. Zákazníci sa orientujú na mrazený a chladený tovar. Progres konzervárensta je v šetrnejšom spracúvaní surovín. Vývoj nekonvenčných technológií spracovania surovín.