Úrok a úrokové sadzby v úlohe diskontného faktora - Hrvoľová, Božena
Dokončenie z čísla 4/2001. Rozlišovanie nominálnej a reálnej úrokovej sadzby. Rozlišovanie medzi jednoduchým a zloženým úročením. Rozlišovanie medzi nominálnou a efektívnou úrokovou sadzbou. Rozlišovanie medzi úrokovou sadzbou z úverov a vkladov. Rozlišovanie medzi hrubými a čistými úrokovými sadzbami. Rozlišovanie medzi spotovými úrokovými sadzbami, výnosom do doby splatnosti a forwardovými úrokovými sadzbami.