Nepodliehajú vláde, len zákonu - Benčo, Jozef
Základné charakteristiky a štruktúra najvyšších kontrolných orgánov v jednotlivých štátoch sveta. Pôsobnosť a systém najvyšších kontrolných orgánov vo Švédsku, USA, a Veľkej Británíí.