Porovnanie vývoja štátov Maine a Slovensko podľa vybraných ukazovateľov trvalo udržateľného rozvoja - Huba, Mikuláš
Mierka štátov. Poloha. Fyzickogeografické črty a charakter kultúry krajiny. Úroveň ekonomického a sociálneho rozvoja. Občianske aktivity a mentálna príbuznosť. Zhodnotenie všetkých porovnateľných ukazovateľov trvalo udržateľného rozvoja.