Zdaňovanie výhier - Boráková, Marta
Počnúc 1.1.2001 sa menil systém zdaňovania výhier. Podľa novely zákona o daniach z príjmov je oslobodená výhra z lotérií, stávok a iných podobných hier prevádzkovaných na základe povolenia podľa zákona o lotériách. Na účely Výhry z lotérií a stávok. Výhry z verejných súťaží. Výhry prijaté športovcami. Výhry prijaté zamestnancami zo súťaží, ktoré vyhlásil zamestnávateľ.