Účtovné a daňové odpisy - Takács, Zoltán
Definícia majetku, ktorý bude predmetom odpisovania na účely daňových odpisov podľa zákona o daniach z príjmov a na účely účtovných odpisov. Poukázanie na rôzne možnosti odpisovania (lineárny, degresívny a progresívny spôsob), ktoré sa ponúkajú účtovnej jednotke pri účtovných odpisoch. Možnosti využitia účtovných odpisov ako zdroja reprodukcie, obnovy a akumulácie investičného majetku. Odpisové skupiny a doby odpisovania hmotného a nehmotného majetku. Metódy daňového odpisovania na príkladoch.