K problematike rovnosti príležitostí žien a mužov - Chaloupková, Mária
Dňa 7. marca 2001 vláda SR uznesením č. 312 schválila Koncepciu rovnosti príležitostí žien a mužov. Základné úlohy koncepcie. Rovnosť príležitostí na trhu práce. Rovnosť príležitostí v politickom a vo verejnom živote. Zosúladenie pracovného a rodinného života, rovnosť príležitostí v rodine. Prístupy, princípy a ciele koncepcie.