Cudzinci na trhu práce v Slovenskej republike v súčasnosti a po vstupe SR do EÚ - Vrábľová, Stanislava
Otázky pohybu za prácou v medzinárodnom rozsahu z aspektu trhových podmienok. Zamestnávanie cudzincov na základe individuálneho záujmu a na základe obchodných a iných zmlúv. Cudzinci s povoleným trvalým pobytom, utečenci s priznaným postavením utečenca, cudzinci s poskytnutým dočasným útočiskom a zahraniční Slováci s priznaným postavením zahraničného Slováka.