V boji proti praniu špinavých peňazí v Slovenskej republike po novom - Stieranka, Jozef
Zákonom č. 367/2000 z.z. o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov bola prijatá nová filozofia právnej normy vymedzujúca len odhaľovanie a predchádzanie legalizácie príjmov z trestnej činnosti s cieľom orientovať ju predovšetkým do polohy prevencie prania špinavých peňazí.