Vlaňajšie sucho pomohlo poľnohospodárom znížiť stratu - Janků, Jana
Hospodársky výsledok poľnohospodárstva SR v r. 2000. Poľnohospodárom pomohla subvencia od štátu. Využitie pomoci. Škody spôsobené suchom boli nižšie ako sa odhadovalo. Zastavenie otvárania sa cenových nožníc medzi vstupmi a výstupmi. Likvidácia alebo konkurzy vysoko stratových podnikov. Pozitívny vplyv privatizácie. Štruktúra hospodárenia agrosektora v SR.