Zvyšovanie dôchodkového veku je aktuálne nielen v súvislosti s reformou - Myslíková, Irena
V trhových ekonomikách s vybudovaným systémom dôchodkového poistenia sa prejavuje výrazná tendencia zvyšovania veku odchodu do dôchodku. V SR sa o tomto probléme začalo hovoriť v súvislosti s reformou systému dôchodkového poistenia. Nevyhnutná podmienka reformy. Z histórie pojmu "vek odchodu do dôchodku". Dve klasické koncepcie starobných dôchodkov. Demografický vývoj a politika.