Poľsko a Rusko dominujú v regionálnom rebríčku firiem podľa kapitalizácie - Koribský, Jaroslav
Rebríček najväčších firiem sveta podľa trhovej kapitalizácie. Návrat firiem Starej ekonomiky a strata pozície koncernov Novej ekonomiky. Existencia regionálnych rebríčkov. Rozloženie síl v SVE nesleduje globálny súboj medzi Starou a Novou ekonomikou. Rozdelenie regiónu SVE na tri skupiny. Dominancia Poľska a Ruska. Česká a maďarská energetika. Jedinou slovenskou spoločnosťou v rebríčku zostal Slovnaft, a.s. Bratislava. Najväčšie firmy SVE.