Rozdielny vývoj zdravotného stavu obyvateľstva Slovenskej a Českej republiky koncom 20. storočia - Ginter, Emil
Porovnanie trendov zdravotného stavu obyvateľstva dvoch historicky blízkych krajín v 90-tych rokoch. Vývoj strednej dĺžky života mužov. Vývoj predčasnej úmrtnosti mužov na rôzne druhy chorôb. Rozdielny trend zmien v Slovenskej a v Českej republike.