Hospodárske a finančné riziká v poľnohospodárstve a poistná politika aplikovaná pre toto odvetvie - Koščo, Tibor
Účinnosť systému poistenia v poľnohospodárstve je obmedzená, pretože kryje len škody vybraných rizík. Kompenzácia škôd peňažnými prostriedkami z rozpočtovej kapitoly Ministerstva poľnohospodárstva SR. Podpora poisťovania poľnohospodárskych podnikov je deklarovaná v zákone o poľnohospodárstve.