Výnimky z právneho režimu ES uplatňované členskými štátmi - Pullmannová, Daniela
Vnútorný trh - priestor pre voľný pohyb osôb, tovarov, služieb a kapitálu vytvorený Európskym spoločenstvom. Jeho hlavné ciele. Výnimky obmedzujúce dovoz, vývoz alebo tranzit tovarov medzi členskými štátmi ES.