Vývoj a místo diplomatického práva v systému mezinárodního práva - Drhlík, Alois
Skúmanie príčin, faktorov a súvislostí procesu vývoja medzinárodných vzťahov. Prostriedky a nástroje, ktorými disponuje medzinárodné spoločenstvo a jeho členovia k ovplyvňovaniu tohto vývoja v zmysle jeho pozitívneho a progresívneho zamerania. Interaktívny vzťah medzinárodného a diplomatického práva.