Faktoringovým spoločnostiam konkurujú aj bankové produkty - Apolen, Peter
Obrat obchodov faktoringových spoločností na Slovensku v r. 2000. Aj niektoré banky používajú faktoring ako doplnkovú službu. Vymáhanie pohľadávok nemá s faktoringom nič spoločné. Faktoringové spoločnosti by potrebovali svoju asociáciu. Charakteristika a podstata faktoringu. Výhody faktoringu. Cena faktoringu. Konkurencia bánk faktoringovým spoločnostiam. Porovnanie obratu faktoringových firiem v SR s obratom firiem v západnej Európe.