Konvergence transformujících se ekonomik k EU z hlediska vnitřní a vnější rovnováhy - Mandel, Martin
Konvergencia národných ekonomík krajín strednej a východnej Európy (Česko, Poľsko, Maďarsko, Slovensko, Slovinsko, Rumunsko) k Európskej únii. Vnútorná a vonkajšia rovnováha v procese konvergencie. Miera vplyvu menovej politiky, ktorá sleduje vnútornú rovnováhu, na predpokladanú nerovnováhu v oblasti vonkajších vzťahov definovanú saldom obchodnej bilancie u tranzitívnych ekonomík.