Klimatické zmeny - Začková, Katarína
Z obsahu: Neochota politikov v Bonne kontrastovala s vedeckými výsledkami, potvrdzujúcimi fatálne dôsledky klimatických zmien. Na Slovensku aj stupeň-dva prinesú veľké zmeny. Väčšina vedcov o rozhodujúcej príčine dramatického rastu teplôt už nepochybuje - je to ľudská činnosť. Niektoré adaptačné opatrenia na klimatické zmeny nie sú finančne náročné. Obavy veľkých poisťovní z prírodných katastrof rastú.