Nadnárodní harmonizace účetnictví - Král, Bohumil
Význam Koncepčného rámca Medzinárodných účtovných štandardov (IAS) pre rozvoj českého účtovníctva. Základná charakteristika Koncepčného rámca: cieľ, kvalitatívne vlastnosti a základné prvky účtovnej závierky, oceňovanie základných prvkov účtovnej závierky. Chápanie kapitálu a jeho uchovanie. Ďalší vývoj účtovníctva v ČR.