Globalization and community development - Hubík, Stanislav
Vplyv globalizácie na rozvoj komunít. Skúmanie nového postavenia komunít, ich deštrukcia, rekonštrukcia a konštrukcia, je závažným problémom, lebo globalizácia a regionalizácia vytvárajú potrebu nového kolektívneho sociálneho subjektu, odlišného od slabnúceho štátu. Spôsoby rekonštrukcie a konštrukcie sociálnych komunít a ich špecifických ekonomík v globalizovanom prostredí sa stávajú predmetom teoretického a empirického výskumu sociálnych vied.