Brusel chce odstrániť rozdiely v spotrebných daniach z alkoholu - Schönwiesner, Roman
Európska komisia zvažuje zmeny v spotrebných daniach z alkoholu s cieľom eliminovať rozdiely v zdaňovaní medzi členskými krajinami EÚ a znížiť pašovanie alkoholu. Súčasný systém spotrebných daní je prekážkou pre vytvorenie Európskeho jednotného trhu. Napr. v Írsku je predražené pivo. Porovnanie spotrebnej dane z liehovín, nešumivých vín a piva v krajinách EÚ.