Prví "uzavretí" kandidáti budú známi do konca roka - Hajšel, Robert
Rokovania o podmienkach vstupu do EÚ s dvanástimi kandidátskymi krajinami postupujú podľa plánu a je predpoklad, že aspoň s niektorými z nich by sa mohli uzavrieť do konca r. 2002. Nástup ťažkých kapitol pri rokovaniach o vstupe do EÚ. Nejednotný postup únie v otázke niektorých kapitol. Problémová spotrebná daň na cigarety.