Doprava sa na hluku v meste podieľa až osemdesiatimi percentami - Začková, Katarína
Nárast nepriaznivého vplyvu dopravy na životné prostredie a zdravie ľudí. Bratislava je najhlučnejšie miesto na Slovensku. Emisie výfukových plynov. Fenomén hluku. Hluk v obytných zónach. Prognózy hladiny hluku. Doprava sa jednou tretinou podieľa na produkcii skleníkových plynov. Zhoršovanie ovzdušia v mestách.