Daňové konanie a konkurz
Zákonom č. 240/2000 Z.z., ktorý nadobudol účinnosť 1.8.2000 sa menil a dopĺňal náväzne na zákon č. 328/1991 Zb. o konkurze a vyrovnaní i zákon č. 511/1992 Zb. o správe daní a poplatkov. V zákone o správe daní sa zaviedla ôsma časť - osobitné ustanovenia pre konkurzné konanie a vyrovnacie konanie. Táto časť rieši prihlasovanie daňových pohľadávok a účinky vyhlásenia konkurzu a povolenia vyrovnania.