Prepieraním výnosov z dlhopisov prichádza štát o miliardy korún - Baťo, Rado
Legálnym prepieraním výnosov z dlhopisov a pokladničných poukážok prichádza ročne štátny rozpočet o miliardy korún daní. Problém je v legislatíve, ktorú sa poslanci snažia zmeniť novelou zákona o daniach z príjmov. Banky sú typickým príkladom subjektov, ktoré si aj takýmto spôsobom znižujú daňové povinnosti. Ďalšie negatíva súčasnej daňovej politiky. Hrubý zisk a daň z príjmov komerčných bánk.