Nie je vylúčené, že islam čaká revolučná zmena - Afhüppe, Sven
Svetové náboženstvá majú podľa sociológov vplyv na hospodársky rozvoj krajín. Vplyv náboženstva na ekonomiku. Kresťanstvo - neposedné dieťa. Kalvínsky typ podnikateľa. Judaizmus - učenie o práve. Islam - idea náboženského štátu.